Biuletyn Informacji Publicznej

Szkoła Podstawowa Nr 6 w Kraśniku

Szczegóły dokumentu

Powrót do listy dokumentów
Tytuł
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT KONKURSOWYCH NA NAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ORGANIZACJĘ PUNKTU ZBIOROWEGO ŻYWIENIA
Znak
SP6.221.1.2023
Data utworzenia
2023-08-08
Obowiązujący
2023-08-08 - 2023-08-22
Opis

Ogłoszenie oferty na najem stołówki szkolnej

Kraśnik, 08.08.2023 r.

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT KONKURSOWYCH NA NAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ORGANIZACJĘ PUNKTU ZBIOROWEGO ŻYWIENIA

            Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku,
ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik, zaprasza do składania ofert na najem lokalu użytkowego - kuchennego w celu prowadzenia organizacji zbiorowego żywienia na rok szkolny 2023/2024.

            Najem lokalu oraz organizacja żywienia zbiorowego obejmuje okres
od 01.09.2023 r. do 31.08.2024 r. Wybrany Najemca zobowiązany będzie zapewnić wyżywienie w czasie roku szkolnego 2023/2024. W celu przygotowania rzetelnej oferty konkursowej niezbędne będzie przeprowadzenie wizji lokalowej i sprzętowej w siedzibie Wynajmującego. Niniejszym Organizator konkursu przewiduje możliwość przedłużenia umowy na kolejny rok z Najemcą na warunkach zawartych w ofercie oraz za porozumieniem stron.

            Wynajmujący zobowiązany będzie wyposażyć lokal użytkowy w brakujący sprzęt według własnego zapotrzebowania. Mile widziane będzie zaproponowanie rozwiązania dotyczącego rejestrowania oraz rozliczania wydawanych posiłków, np. wprowadzenie systemu kartowego/chipowego dla uczniów.

ORGANIZATOR KONKURSU

Organizatorem konkursu jest Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik.

MIEJSCE PRZEPROWADZENIA KONKURSU

Konkurs zostanie przeprowadzony w siedzibie Wynajmującego lokal, tj. w Szkole Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 2,
23-204 Kraśnik.

WARUNKI UCZESTNICTWA W KONKURSIE

  1. Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest złożenie kompletnej, podpisanej oferty wraz z wymaganymi dokumentami.
  2. Ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim, na załączonym druku „Oferta”.
  3. Oferent powinien złożyć ofertę w wersji papierowej.
  4. Ofertę należy złożyć w Sekretariacie Szkoły, w zaklejonej kopercie.
  5. Na kopercie należy umieścić widoczny napis:

„OFERTA NA NAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO
I ORGANIZACJĘ ZBIOROWEGO ŻYWIENIA

 W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 6 w KRAŚNIKU

Nie otwierać przed 22 sierpnia 2023 r., godz. 15.00”

WYMOGI DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA OFERTY

  1. Zaproponowanie minimalnej stawki czynszu za lokal nie mniejszej niż 10 zł netto za 1 m2 przedmiotu najmu. Od dnia obowiązywania umowy Ajent pokrywa wszelkie koszty utrzymania kuchni i zaplecza związanego z ich funkcjonowaniem, w tym ze sprawnością urządzeń, przeglądami technicznymi, stanem technicznym pomieszczeń, zatrudnieniem pracowników, zakupem środków czystości, zakupem środków żywnościowych, utylizacją odpadów, zużyciem mediów oraz  odpowiednimi dopuszczeniami przez wyspecjalizowane instytucje.
  2. W Ofercie należy uwzględnić maksymalną stawkę za posiłki wyrażoną w kwocie brutto, z tym, że każdy posiłek powinien być wyrażony oddzielnie, tj. cena za: zup, II danie. Należy podać cenę jednostkową za każdy rodzaj posiłku oraz cenę zestawów - w abonamencie                        i poza nim.
  3. Cenę wydawanych posiłków w stołówce należy skalkulować w oparciu o katalogi przykładowych jadłospisów zgodnych z wytycznymi żywienia dzieci w wieku szkolnym.
  4. Zagwarantowanie wysokiej jakości wydawanych posiłków – zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
  5. Oferta musi być podpisana przez Oferenta (lub osoby upoważnione przez Oferenta) we wskazanych miejscach na formularzu oferty, na załącznikach do Oferty oraz w miejscach, w których Oferent naniósł zmiany.
  6. Załączone do oferty dokumenty mogą być składane w formie oryginału lub kserokopii, potwierdzonej przez oferenta za zgodność z oryginałem na każdej zapisanej stronie. Oferent, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, jest zobowiązany do przedstawienia oryginałów załączonych kserokopii – do wglądu.
  7. Zaleca się złożenie oferty na załączonym Formularzu Oferty.

OFERTA POWINNA ZAWIERAĆ:

  1. Datę sporządzenia.
  2. Imię i nazwisko oraz adres Oferenta będącego osobą fizyczną lub nazwę firmy.
  3. Adres do korespondencji wraz z numerem telefonu oraz adresem e-mail.
  4. Zaproponowaną wysokość stawki czynszu za lokal (kuchnia wraz z pomieszczeniami pomocniczymi).
  5. Oferowane ceny posiłków.
  6. Wykaz doświadczenia zawodowego w zakresie zbiorowego żywienia, w tym w zakresie żywienia zbiorowego dzieci oraz referencje.
  7. Przykładowy jadłospis na miesiąc z podaniem składników wagowych (gramy), określenie alergenów w posiłkach.
  8. Oświadczenie o zapoznaniu się z warunkami konkursu określonymi w  regulaminie konkursu, w tym z projektem umowy najmu lokalu i przyjęciem tych warunków bez zastrzeżeń.
  9. Oświadczenie Oferenta o zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu.
  10. Oświadczenie, że podmiot składający Ofertę nie jest w stanie likwidacji lub upadłości.
  11. Oświadczenie, że podmiot składający Ofertę nie zalega z płatnościami w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych oraz w Urzędzie Skarbowym.
  12. W przypadku najmowanych innych lokali od Miasta Kraśnik – oświadczenie o adresach najmowanych lokali oraz o braku zaległości w opłatach z tytułu najmu tych lokali.
  13. Oświadczenie, że Oferent nie figuruje w rejestrze dłużników prowadzonych przez biura informacji gospodarczych, o których mowa w przepisach o udostępnieniu informacji gospodarczych.
  14. Zobowiązanie Oferenta, że przystosuje lokal do umówionego użytku we własnym zakresie i zgodnie z obowiązującymi normami
  15. Zobowiązanie Oferenta, że posiłki w całości będą przygotowywane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku.
  16. Zobowiązanie, że koszty wsadu posiłków nie będą niższe niż 50% ceny posiłków w rozliczeniu miesięcznym.
  17. Zobowiązanie Oferenta, że będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
  18. Zobowiązanie Oferenta, że nie będzie stosował mrożonych dań gotowych oraz produktów pakowanych próżniowo.
  19. Zobowiązanie, że do każdego posiłku będzie przygotowany bar sałatkowy (przykłady, zdjęcia).
  20. Zobowiązanie, że Oferent będzie dostarczał do Dyrektora Szkoły
    w piątki 10-dniowy jadłospis na nadchodzące 2 tygodnie, wraz z gramaturą posiłków oraz wyszczególnieniem składników wchodzących w skład posiłku (dieta zwykła, eliminująca, w tym: wegetariańska, wegańska, bezglutenowa, bezlaktozowa, dostosowanie menu do wyznania ucznia).
  21. Zobowiązanie, że Oferent zapewni możliwość wykupu różnych wersji posiłków.
  22. Zobowiązanie o zapewnieniu możliwości odwoływania posiłków w dniu rezygnacji do określonej godziny na numer telefonu wskazany przez Ajenta.

WYMAGANE DOKUMENTY

  1. Aktualne, wystawione nie wcześniej niż 6 (sześć) miesięcy przed datą złożenia oferty, dokumenty identyfikujące podmiot składający ofertę (zaświadczenie o wpisie do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub wyciąg z Krajowego Rejestru Sądowego) – w przypadku braku możliwości dotrzymania terminów proceduralnych, dopuszcza się złożenie oświadczenia, że w przypadku wygrania konkursu, wymieniony dokument zostanie złożony przed dniem zawarcia umowy najmu.
  2. Umowę spółki – do wglądu, w przypadku prowadzenia działalności w formie spółki cywilnej.
  3. Pełnomocnictwo udzielone w formie pisemnej (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez Oferenta lub osobę upoważnioną przez Oferenta) - w przypadku umocowania pełnomocnika do złożenia oferty lub zawarcia umowy.
  4. Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług wskazanych w Wykazie doświadczenia zawodowego.
  5. Podpisaną klauzulę zgodnie z wymogami RODO o przetwarzaniu danych osobowych Oferenta w zakresie niezbędnym do przeprowadzenia konkursu, przy zachowaniu zasad jawności postępowania konkursowego oraz wynikach konkursu.

 

TERMIN I MIEJSCE SKŁADANIA OFERT

  1. Oferty na najem lokalu użytkowego i organizację punktu zbiorowego żywienia należy składać w Sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II, ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik do dnia 22 sierpnia 2023 r. do godz. 15.00.
    Oferty, które wpłyną po wskazanym terminie, nie będą rozpatrywane.
  2. Otwarcie kopert odbędzie się w dniu 22 sierpnia 2023 r. o godz. 15.00 w siedzibie Wynajmującego, z udziałem Komisji konkursowej.
  3. Oferent ma prawo do zmiany swojej oferty przed upływem końcowego terminu składania ofert jedynie w przypadku wycofania poprzednio złożonej oferty.
  4. Oferent jest związany z ofertą 60 dni od dnia otwarcia oferty.

 

 

 

 

KRYTERIA WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

Lp.

Kryterium

Waga kryterium

Maksymalna ilość punktów jakie może otrzymać oferta za dane kryterium

1.

Cena brutto za posiłki

30%

30 pkt.- za najniższą cenę, punktacja kolejnych ofert - odpowiednio niższa

2.

Cena netto za wynajem

25%

25 pkt.

2

Oferta

 

45%

20 pkt. - propozycja diet eliminacyjnych (np. wegetariańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezlaktozowa, refluksowa dostosowanie menu do wyznania uczniów - np. nie podawanie wieprzowiny na prośbę rodziców, dania postne).

3 pkt. - zagwarantowanie wyżywienia – cateringu dla uczniów w momencie wystąpienia wszelkiego rodzaju awarii na terenie placówki.

3 pkt. - zapewnienie możliwości dokładki - przynajmniej zupy i surówki.

3 pkt. - zapewnienie możliwości wyboru mniejszych porcji - przynajmniej w klasach 0-3.

3 pkt. - Zaproponowany sposób rozliczania wydawanych posiłków - z preferowaną możliwością odwołania obiadu danego dnia do godz. 9.00.

3 pkt.- przedstawienie metodyki ograniczenia użycia tłuszczu przy przygotowywaniu posiłków i wykazanie jej stosowania w tym posiadanie do dyspozycji sprzętu pozwalającego na przygotowanie posiłków z ograniczonym dodatkiem tłuszczu (np. piec konwekcyjno-parowy).

 

2 pkt.- zapewnienie przy niektórych posiłkach możliwości wyboru, np. szwedzkiego stołu lub wyboru surówek.

2 pkt.- akceptacja przeprowadzania ankiet dotyczących zadowolenia z serwowanych posiłków.

2 pkt. - przedstawienie propozycji podawania warzyw i owoców do każdego posiłku, ale tak, by w miarę możliwości nie były wmieszane w potrawę.

2 pkt. - dodatkowe usługi wsparcia statutowego placówki, np.: organizacja zajęć dla dzieci o zdrowym żywieniu, rabat 50% na usługi cateringowe zamawiane przez szkołę, propozycja akcji promujących zdrowe jedzenie, akcji tematycznych i inne.

2 pkt. - posiadanie udokumentowanej sieci dostawców produktów: mięsnych, nabiałowych, roślinnych, zbożowych,                       z których przygotowuje posiłki.

 

WYNIKI KONKURSU

Informację o wyborze najkorzystniejszej oferty będzie można uzyskać w dniu 23 sierpnia 2023 r. po godz. 12.00, poprzez zapytanie drogą elektroniczną na adres
e-mail: sp6krasnik@onet.pl lub telefonicznie pod nr tel. (81) 826 16 47.

            Oferent, którego oferta zostanie wybrana w konkursie jako najkorzystniejsza, zostanie o tym zawiadomiony drogą elektroniczną (e-mail) lub telefonicznie.


PRAWA ORGANIZATORA

Dyrektor placówki oświatowej zastrzega sobie prawo do unieważnienia konkursu bez podania przyczyny.

OSOBA DO KONTAKTU

Osobą zajmującą się postępowaniem ze strony Wynajmującego jest pani Monika Kuśmierz –  dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 w Kraśniku.

INFORMACJA DLA OFERENTÓW

Lokal użytkowy usytuowany jest w Szkole Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku,     ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik. Powierzchnia lokalu- kuchni i pomieszczeń pomocniczych- wynosi 98,22 m2. W celu zapoznania się ze stanem technicznym lokalu należy zgłosić się do pani Moniki Kuśmierz- dyrektora szkoły.

Stan prawny: lokal nie jest obciążony prawami osób trzecich.

Stan techniczny: lokal użytkowy w stanie ogólnym dobrym. Do obowiązków Najemcy należeć będzie ewentualne doposażenie i zainstalowanie niezbędnego sprzętu do prowadzenia kuchni szkolnej zgodnie z obowiązującymi standardami i normami, we własnym zakresie i na własny koszt.

Lokal użytkowy wyposażony jest w:

  1. Instalację elektryczną,
  2. Instalację wodno-kanalizacyjną,
  3. Instalację c.o,
  4. Instalację wentylacyjną.

 

SZACUNKOWA LICZBA WYDAWANYCH POSIŁKÓW

100 - 150 sztuk.

 

Załączniki:

  1. Wzór Formularza Oferty.
  2. Wzór umowy najmu.
  3. Klauzula informacyjna RODO.

 

Plik
docx 22,5 KB pobrano: 5 razy
Załączniki
docx 35,8 KB pobrano: 6 razy
docx 18,3 KB pobrano: 5 razy
Osoba odpowiedzialna za powstanie informacji: Druzd Ewelina
Dodano do BIP dnia: 2023-08-08 14:21:03