Szczegóły dokumentu
Powrót do listy dokumentówOgłoszenie oferty na najem stołówki szkolnej
Kraśnik, 08.08.2023 r.
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT KONKURSOWYCH NA NAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ORGANIZACJĘ PUNKTU ZBIOROWEGO ŻYWIENIA
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku,
ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik, zaprasza do składania ofert na najem lokalu użytkowego - kuchennego w celu prowadzenia organizacji zbiorowego żywienia na rok szkolny 2023/2024.
Najem lokalu oraz organizacja żywienia zbiorowego obejmuje okres
od 01.09.2023 r. do 31.08.2024 r. Wybrany Najemca zobowiązany będzie zapewnić wyżywienie w czasie roku szkolnego 2023/2024. W celu przygotowania rzetelnej oferty konkursowej niezbędne będzie przeprowadzenie wizji lokalowej i sprzętowej w siedzibie Wynajmującego. Niniejszym Organizator konkursu przewiduje możliwość przedłużenia umowy na kolejny rok z Najemcą na warunkach zawartych w ofercie oraz za porozumieniem stron.
Wynajmujący zobowiązany będzie wyposażyć lokal użytkowy w brakujący sprzęt według własnego zapotrzebowania. Mile widziane będzie zaproponowanie rozwiązania dotyczącego rejestrowania oraz rozliczania wydawanych posiłków, np. wprowadzenie systemu kartowego/chipowego dla uczniów.
ORGANIZATOR KONKURSU
Organizatorem konkursu jest Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik.
MIEJSCE PRZEPROWADZENIA KONKURSU
Konkurs zostanie przeprowadzony w siedzibie Wynajmującego lokal, tj. w Szkole Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 2,
23-204 Kraśnik.
WARUNKI UCZESTNICTWA W KONKURSIE
- Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest złożenie kompletnej, podpisanej oferty wraz z wymaganymi dokumentami.
- Ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim, na załączonym druku „Oferta”.
- Oferent powinien złożyć ofertę w wersji papierowej.
- Ofertę należy złożyć w Sekretariacie Szkoły, w zaklejonej kopercie.
- Na kopercie należy umieścić widoczny napis:
„OFERTA NA NAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO
I ORGANIZACJĘ ZBIOROWEGO ŻYWIENIA
W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 6 w KRAŚNIKU
Nie otwierać przed 22 sierpnia 2023 r., godz. 15.00”
WYMOGI DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA OFERTY
- Zaproponowanie minimalnej stawki czynszu za lokal nie mniejszej niż 10 zł netto za 1 m2 przedmiotu najmu. Od dnia obowiązywania umowy Ajent pokrywa wszelkie koszty utrzymania kuchni i zaplecza związanego z ich funkcjonowaniem, w tym ze sprawnością urządzeń, przeglądami technicznymi, stanem technicznym pomieszczeń, zatrudnieniem pracowników, zakupem środków czystości, zakupem środków żywnościowych, utylizacją odpadów, zużyciem mediów oraz odpowiednimi dopuszczeniami przez wyspecjalizowane instytucje.
- W Ofercie należy uwzględnić maksymalną stawkę za posiłki wyrażoną w kwocie brutto, z tym, że każdy posiłek powinien być wyrażony oddzielnie, tj. cena za: zup, II danie. Należy podać cenę jednostkową za każdy rodzaj posiłku oraz cenę zestawów - w abonamencie i poza nim.
- Cenę wydawanych posiłków w stołówce należy skalkulować w oparciu o katalogi przykładowych jadłospisów zgodnych z wytycznymi żywienia dzieci w wieku szkolnym.
- Zagwarantowanie wysokiej jakości wydawanych posiłków – zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
- Oferta musi być podpisana przez Oferenta (lub osoby upoważnione przez Oferenta) we wskazanych miejscach na formularzu oferty, na załącznikach do Oferty oraz w miejscach, w których Oferent naniósł zmiany.
- Załączone do oferty dokumenty mogą być składane w formie oryginału lub kserokopii, potwierdzonej przez oferenta za zgodność z oryginałem na każdej zapisanej stronie. Oferent, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, jest zobowiązany do przedstawienia oryginałów załączonych kserokopii – do wglądu.
- Zaleca się złożenie oferty na załączonym Formularzu Oferty.
OFERTA POWINNA ZAWIERAĆ:
- Datę sporządzenia.
- Imię i nazwisko oraz adres Oferenta będącego osobą fizyczną lub nazwę firmy.
- Adres do korespondencji wraz z numerem telefonu oraz adresem e-mail.
- Zaproponowaną wysokość stawki czynszu za lokal (kuchnia wraz z pomieszczeniami pomocniczymi).
- Oferowane ceny posiłków.
- Wykaz doświadczenia zawodowego w zakresie zbiorowego żywienia, w tym w zakresie żywienia zbiorowego dzieci oraz referencje.
- Przykładowy jadłospis na miesiąc z podaniem składników wagowych (gramy), określenie alergenów w posiłkach.
- Oświadczenie o zapoznaniu się z warunkami konkursu określonymi w regulaminie konkursu, w tym z projektem umowy najmu lokalu i przyjęciem tych warunków bez zastrzeżeń.
- Oświadczenie Oferenta o zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu.
- Oświadczenie, że podmiot składający Ofertę nie jest w stanie likwidacji lub upadłości.
- Oświadczenie, że podmiot składający Ofertę nie zalega z płatnościami w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych oraz w Urzędzie Skarbowym.
- W przypadku najmowanych innych lokali od Miasta Kraśnik – oświadczenie o adresach najmowanych lokali oraz o braku zaległości w opłatach z tytułu najmu tych lokali.
- Oświadczenie, że Oferent nie figuruje w rejestrze dłużników prowadzonych przez biura informacji gospodarczych, o których mowa w przepisach o udostępnieniu informacji gospodarczych.
- Zobowiązanie Oferenta, że przystosuje lokal do umówionego użytku we własnym zakresie i zgodnie z obowiązującymi normami
- Zobowiązanie Oferenta, że posiłki w całości będą przygotowywane w kuchni Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku.
- Zobowiązanie, że koszty wsadu posiłków nie będą niższe niż 50% ceny posiłków w rozliczeniu miesięcznym.
- Zobowiązanie Oferenta, że będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
- Zobowiązanie Oferenta, że nie będzie stosował mrożonych dań gotowych oraz produktów pakowanych próżniowo.
- Zobowiązanie, że do każdego posiłku będzie przygotowany bar sałatkowy (przykłady, zdjęcia).
- Zobowiązanie, że Oferent będzie dostarczał do Dyrektora Szkoły
w piątki 10-dniowy jadłospis na nadchodzące 2 tygodnie, wraz z gramaturą posiłków oraz wyszczególnieniem składników wchodzących w skład posiłku (dieta zwykła, eliminująca, w tym: wegetariańska, wegańska, bezglutenowa, bezlaktozowa, dostosowanie menu do wyznania ucznia). - Zobowiązanie, że Oferent zapewni możliwość wykupu różnych wersji posiłków.
- Zobowiązanie o zapewnieniu możliwości odwoływania posiłków w dniu rezygnacji do określonej godziny na numer telefonu wskazany przez Ajenta.
WYMAGANE DOKUMENTY
- Aktualne, wystawione nie wcześniej niż 6 (sześć) miesięcy przed datą złożenia oferty, dokumenty identyfikujące podmiot składający ofertę (zaświadczenie o wpisie do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub wyciąg z Krajowego Rejestru Sądowego) – w przypadku braku możliwości dotrzymania terminów proceduralnych, dopuszcza się złożenie oświadczenia, że w przypadku wygrania konkursu, wymieniony dokument zostanie złożony przed dniem zawarcia umowy najmu.
- Umowę spółki – do wglądu, w przypadku prowadzenia działalności w formie spółki cywilnej.
- Pełnomocnictwo udzielone w formie pisemnej (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez Oferenta lub osobę upoważnioną przez Oferenta) - w przypadku umocowania pełnomocnika do złożenia oferty lub zawarcia umowy.
- Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług wskazanych w Wykazie doświadczenia zawodowego.
- Podpisaną klauzulę zgodnie z wymogami RODO o przetwarzaniu danych osobowych Oferenta w zakresie niezbędnym do przeprowadzenia konkursu, przy zachowaniu zasad jawności postępowania konkursowego oraz wynikach konkursu.
TERMIN I MIEJSCE SKŁADANIA OFERT
- Oferty na najem lokalu użytkowego i organizację punktu zbiorowego żywienia należy składać w Sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II, ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik do dnia 22 sierpnia 2023 r. do godz. 15.00.
Oferty, które wpłyną po wskazanym terminie, nie będą rozpatrywane. - Otwarcie kopert odbędzie się w dniu 22 sierpnia 2023 r. o godz. 15.00 w siedzibie Wynajmującego, z udziałem Komisji konkursowej.
- Oferent ma prawo do zmiany swojej oferty przed upływem końcowego terminu składania ofert jedynie w przypadku wycofania poprzednio złożonej oferty.
- Oferent jest związany z ofertą 60 dni od dnia otwarcia oferty.
KRYTERIA WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
Lp. |
Kryterium |
Waga kryterium |
Maksymalna ilość punktów jakie może otrzymać oferta za dane kryterium |
1. |
Cena brutto za posiłki |
30% |
30 pkt.- za najniższą cenę, punktacja kolejnych ofert - odpowiednio niższa |
2. |
Cena netto za wynajem |
25% |
25 pkt. |
2 |
Oferta
|
45% |
20 pkt. - propozycja diet eliminacyjnych (np. wegetariańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezlaktozowa, refluksowa dostosowanie menu do wyznania uczniów - np. nie podawanie wieprzowiny na prośbę rodziców, dania postne). 3 pkt. - zagwarantowanie wyżywienia – cateringu dla uczniów w momencie wystąpienia wszelkiego rodzaju awarii na terenie placówki. 3 pkt. - zapewnienie możliwości dokładki - przynajmniej zupy i surówki. 3 pkt. - zapewnienie możliwości wyboru mniejszych porcji - przynajmniej w klasach 0-3. 3 pkt. - Zaproponowany sposób rozliczania wydawanych posiłków - z preferowaną możliwością odwołania obiadu danego dnia do godz. 9.00. 3 pkt.- przedstawienie metodyki ograniczenia użycia tłuszczu przy przygotowywaniu posiłków i wykazanie jej stosowania w tym posiadanie do dyspozycji sprzętu pozwalającego na przygotowanie posiłków z ograniczonym dodatkiem tłuszczu (np. piec konwekcyjno-parowy).
2 pkt.- zapewnienie przy niektórych posiłkach możliwości wyboru, np. szwedzkiego stołu lub wyboru surówek. 2 pkt.- akceptacja przeprowadzania ankiet dotyczących zadowolenia z serwowanych posiłków. 2 pkt. - przedstawienie propozycji podawania warzyw i owoców do każdego posiłku, ale tak, by w miarę możliwości nie były wmieszane w potrawę. 2 pkt. - dodatkowe usługi wsparcia statutowego placówki, np.: organizacja zajęć dla dzieci o zdrowym żywieniu, rabat 50% na usługi cateringowe zamawiane przez szkołę, propozycja akcji promujących zdrowe jedzenie, akcji tematycznych i inne. 2 pkt. - posiadanie udokumentowanej sieci dostawców produktów: mięsnych, nabiałowych, roślinnych, zbożowych, z których przygotowuje posiłki. |
WYNIKI KONKURSU
Informację o wyborze najkorzystniejszej oferty będzie można uzyskać w dniu 23 sierpnia 2023 r. po godz. 12.00, poprzez zapytanie drogą elektroniczną na adres
e-mail: sp6krasnik@onet.pl lub telefonicznie pod nr tel. (81) 826 16 47.
Oferent, którego oferta zostanie wybrana w konkursie jako najkorzystniejsza, zostanie o tym zawiadomiony drogą elektroniczną (e-mail) lub telefonicznie.
PRAWA ORGANIZATORA
Dyrektor placówki oświatowej zastrzega sobie prawo do unieważnienia konkursu bez podania przyczyny.
OSOBA DO KONTAKTU
Osobą zajmującą się postępowaniem ze strony Wynajmującego jest pani Monika Kuśmierz – dyrektor Szkoły Podstawowej nr 6 w Kraśniku.
INFORMACJA DLA OFERENTÓW
Lokal użytkowy usytuowany jest w Szkole Podstawowej nr 6 im. Jana Pawła II w Kraśniku, ul. Grunwaldzka 2, 23-204 Kraśnik. Powierzchnia lokalu- kuchni i pomieszczeń pomocniczych- wynosi 98,22 m2. W celu zapoznania się ze stanem technicznym lokalu należy zgłosić się do pani Moniki Kuśmierz- dyrektora szkoły.
Stan prawny: lokal nie jest obciążony prawami osób trzecich.
Stan techniczny: lokal użytkowy w stanie ogólnym dobrym. Do obowiązków Najemcy należeć będzie ewentualne doposażenie i zainstalowanie niezbędnego sprzętu do prowadzenia kuchni szkolnej zgodnie z obowiązującymi standardami i normami, we własnym zakresie i na własny koszt.
Lokal użytkowy wyposażony jest w:
- Instalację elektryczną,
- Instalację wodno-kanalizacyjną,
- Instalację c.o,
- Instalację wentylacyjną.
SZACUNKOWA LICZBA WYDAWANYCH POSIŁKÓW
100 - 150 sztuk.
Załączniki:
- Wzór Formularza Oferty.
- Wzór umowy najmu.
- Klauzula informacyjna RODO.
Dodano do BIP dnia: 2023-08-08 14:21:03